20 maj 2024
19:00

Bosna FK Vänersborg

Referat: Edet FK - Bosna FK Vänersborg

Ett litet trendbrott ikväll hemma mot Bosna. 1-1 efter tre raka förluster. En poäng in men det är blandade känslor. Vi krigar återigen tappert. Vi leder och bör kunna hålla undan. Å andra sidan så kanske Bosna borde tagit ledning i första halvlek vid två tillfällen?

Matchen:
Första halvtimmen tycker jag är kämpig. Bosna är lite hetare och rörliga. Vi kommer inte riktigt till. Bosna har två jättelägen. Stolpen ena gången sen högt, högt över på skott från gyllene läge. Sista kvarten är jämnare. Vi växer in allt mer. Spelet blir lite förryckt efter domaren blåser frispark. Hela tiden. 0-0 I paus.

Andra halvlek inleds med ett svagt hemåtpass från oss och Bosna får ett bra läge men skottet landar i höjdhoppsmattan. Men sen är vi bättre än Bosna. Vi vinner boll högt upp, flera gånger. Bosna känns tröttare än oss. Tyvärr så slår vi bort inlägget, sistapasset, för tamt skott. Där är vår störa Akilleshäl, sista tredjedelen. Vi måste få till mer chanser, och bli mer kliniska. I 57:e skjuter först Joel ett skapligt skott, säkert ingripande av målisen. I samma minut gör vi ett bra instick till Alvin som målvakten är alert på och räddar fint. Kort efter detta kommer en minst sagt intressant situation. Alvin löper sig fri, är före keepern som får Alvin på fall. Domaren gör "Wash out" (nu när det är Hockey-Vm). Alvin varnas för filmning. Därifrån jag sitter så ser det verkligen ut som målvakten fäller Alvin. Därmed straff och gult kort eller utvisning och frispark om det är utanför straffområdet. Men ingetdera alltså. Vi får väl ta ett kik på VEP-filmen men domaren valde att inte blåsa så inte mer med det. I 64:e nickar sedan Freddan över på en av alla Sebbes fina fasta. Samma minut löper sig Alvin sen fri men min och Tobbes föredetta lagkamrat, Elvis Sabovic, hinner ikapp och avstyr på ett väldigt bra sätt. I 68:e händer EXAKT samma sak igen. Här har Bosna det jobbigt. Vi gör sen 1-0 I 71:a. Berg knoppar in Sebbes fina hörna. Ytterligare några bra minuter. Liam, Alvin och Joel ställer om snabbt. Liam skjuter men det är blött krut. Han borde nog släppt till Joel istället. Sen blir det lite böljande spel. Bägge lagen blir lite hängande. I 82:a får vi inte bort bollen, 1-1! Sen har Bosna två bra lägen på övertid. Det får inte ske! 1-1 slutar detta.

Lite både och alltså. Bosna borde gjort mål i första? Vad hade hänt då? Vad hade hänt om vi fått straff? Sen måste vi klara av att hålla tätt när vi leder med 20kvar. Vi kanske skulle ändrat? Vem vet? Sen är det alltså nära att vi slarvar bort även en viktig pinne på stopptid. Det är svagt av oss faktiskt. Bosna har många fina bollspelare som man könner igen från förr. Femija längst fram och Elvis där bak imponerade mest.